English Hrvatski Italiano Deutsch France  
 
Otok Šipan - Dubrovnik
Smještaj
Bijela Kuća - Otok Šipan

 Bijela kuća

 

U neposrednoj blizini Dubrovnika, nalazi se niz malih otoka, koji se od antičkih vremena nazivaju Elafiti (jelenski otoci). Najveći među njima (16 km2) je otok Šipan, na kojem su se smjestila dva veća naselja Šipanska Luka i Suđurađ.

Kao otok ljepote, ladanja i mira, Šipan su prepoznali još vlastelini Republike Dubrovnik , podignuvši 44 ljetnikovca i 32 crkve. Među kojima se posebno ističe dvorac obitelji Skočibuha u Suđurđu i ljetnikovac kneza u Šipanskoj Luci. Otok Šipan je nekada brojio 2000 stanovnika, a danas na njemu živi 150 stanovnika, uglavnom u Šipanskoj Luci.

Udaljena od vreve Dubrovnika (sat i pol vožnje brodom), Šipanska Luka još uvijek živi ritmom svojih pradjedova. Kristalno čisto more, guste borove šume, mitovi i bogata povijest otoka, Šipanske tihe ljetne noći, stvaraju savršen ambijent za bijeg od tempa i stresa gradskog života.   Upoznajte otok Šipan i tipično dalmatinsko mjesto Šipanska Luka..

Apartman
Žuta kuća - Otok Šipan

 Žuta kuća

 

Otok Šipan
Otok Šipan

 Otok Šipan

Otok Šipan, Šipanska Luka
Vidi kartu

 

Detaljnije informacije mozete dobiti na E-mail: bmiseta@gmail.com
 
Privatni smještaj otok Šipan Dobro došli na Otok Šipan   E-mail bmiseta@gmail.com   Telefon: +385-91-2255011 Apartmani Šipanska luka
Vidi kartu English Italiano Deutsch France